De meest pure manier om van kaviaar te genieten!
Maak een vuist met je hand en leg een lepeltje op de muis van je hand.
Eens in je mond, druk je de kaviaar zachtjes met je tong tegen je verhemelte. De bolletjes ploffen open en geven een bijzondere smaakexplosie!
Serveer de kaviaar klassiek op een blini (zelfgemaakt of gekocht bij de betere supermarkt)
Doe een toefje zure room op de blini met een lepeltje kaviaar.
Doe een toefje zure room op de blini en een stukje gerookte zalm en een lepeltje kaviaar.
Gebruik steeds een lepeltje van parelmoer, porselein, goud of glas.
Lepels in inox of zilver kunnen de smaak van de kaviaar beïnvloeden.
Wat drinken we met kaviaar?
Een champagne brut
Een sherry Fino of Amontillado
Een Sauvignon Blanc of een witte Graves of een Oostenrijkse Grüner Veltliner
Wodka wordt ook wel aanbevolen maar de sterke smaak en het hoge alcoholgehalte verdooft je smaakpapillen.
De Britse auteur Bernard Shaw zei ooit:
“Caviar needs no occasion, it is one”
Eventueel de dag ervoor:
De krielaardappelen of vastkokende aardappelen koken of stomen in de pel
Het binnenste van de aardappel (terwijl de aardappel nog warm is) uithalen en pletten met een vork.
Zure room en fijngesneden bieslook toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
Afdekken met folie en koel zetten.
De dag zelf:
De uitgeholde aardappels en de geprakte aardappel lichtjes opwarmen (indien niet smeuïg genoeg nog een lepel zure room toevoegen)
Serveren:
1. Aardappel opvullen met de geprakte aardappel en een lepel kaviaar. Hoedje erop
2. De geprakte aardappel in een schoteltje met een lepel kaviaar
3. De ring opvullen met de aardappel en een laagje kaviaar. Voorzichtig de ring wegnemen.
Voor een speciale gelegenheid en om te delen met familie en uw dierbaren.
Geniet ervan!